Sider

søndag den 27. november 2011

1. søndag i advent - Kransen skal se rund ud!

Så starter julen officielt for os her på Pilevej endelig, stuen er fyldt med alle julekasserne (eller i hvert fald de fleste, ikke René?!), Sakarias har fundet kassen med julebøgerne og nissehuerne og sidder og læser spændt i dem, Sebastian fjoller rundt ude i blæsevejret med sin oldefar og mor er ved at rykke håret af sig selv fordi adventskransen er væk, måske i en forsvundet julekasse, måske smidt ud i et anfald af "vi må begrænse alt vores juleskrammel" sidste vinter, eller måske havde nissen også brug for en adventskrans oppe på loftet?!

Nu husker jeg det, hvordan forventningen om at julen bliver det fedeste i år og ideen om at vi skal bare gå rundt i en stor rus af juleglæde og smile hele december bliver vingeskudt allerede i det øjeblik at det går op for mig at en hovedrengøring ville have været en god idé inden jeg hev kasserne ned fra loftet og at jeg mangler halvdelen af de ting jeg syntes at huske at jeg engang havde. Julestressen styrter ind i stuen, i det øjeblik julen rent faktisk begynder og tilbage sidder jeg med højrøde kinder og kigger langt efter den der tankeboble hvor der fpr lidt siden kørte den sødeste film af at vi alle sad i en stor bunke af gran, lys, julesange og store smil og lavede dekorationer. Julen ér altså kun sådan på film, eller hos familier der er bedre til at planlægge end mig, eller måske tyvstarter på julen?!

- men man er vel kreativ, så der skal nu nok blive tændt lys her i huset i aften alligevel. Og som Sakarias siger så har han ingen andre krav til adventskransen end at "kransen skal være rund", det skulle trods alt være et ønske jeg kan opfylde.. troede vi! Ha! Det blev i stedet et misk-mask af meget tørt gran, små fede lys, 2009's julemode med perlekæder og de lilla roser jeg havde forelsket mig i - Og da grannen slap op før ventet, så måtte kalenderlyset altså også have sin plads i advents"kransen". Men hva' fa'n, det går jo nok alligevel, jeg har altid fundet en vis sympati for det skæve og anderledes og dét passer perfekt på dagens dekorationer!

Nu skinner lyset smukt fra både adventskransen og Sakarias' dekoration, der er så småt ro i huset og lige om lidt skal vi forældre nyde de sidste få timer af weekenden, inden endnu en hektisk uge tager form.

Glædelig 1. søndag i advent!

0 kommentarer: