Sider

tirsdag den 15. maj 2012

Forsinket morsdag

Min allerbedste ven i hele dens tore vide verden, det er min mor!
- Jeg sagde engang til René, dengang vi lige var begyndt at være kærester, at han ikke skulle være i tvivl om, at hvis vi styrtede ned med et fly i ødemarken og jeg stod og skulle vælge imellem at holde mig i live ved at æde ham eller min mor, så blev det altså ham. Det var selvfølgelig bare en joke fordi vi havde set en eller anden film om netop det dilemma - Men det viser ret godt mit forhold til min mor. Jeg er sikker på at min mor er en slags energikilde i mit liv, ligesom mad, lys og ungerne og René er det, så er hun også en energikilde i sig selv som jeg vil have svært ved at leve uden.

I år havde min lillebror jeg jeg så besluttet os for at vi ville gøre noget ekstra for hende på Mors dag, det er så kedeligt med den der buket blomster eller det der chokolade hun alligevel ikke vil spise fordi hun er på slankekur (igen, igen, igen UDEN grund!). Jeg havde kigget lidt på at invitere hende med til noget på Graceland Randers, fordi hun altid snakker om stedet, men jeg fik aldrig svar på om de ville lave noget på dagen og vi havde desværre begge planer den dag.

Men så kom vi på at invitere hende ud efter at jeg havde været på sygehuset igår. Min lillebror havde alligevel fri fra sit studie og kunne tage med - Og så ville vi have en god grund til at vi alle tre var samlet, så vi kunne overraske hende uden at hun fik "færten" af noget i forvejen. Så vi planlagde, kom med gode ideer, sjove ideer, skøre ideer og endte så med at komme på noget som vi alle tre ville syntes var sjovt og hyggeligt.

Heldigvis gik det jo godt på sygehuset, det havde måske ikke blevet helt så god en dag hvis det var gået skidt. Da vi planlagde dagen tror jeg lidt at vi begge bare havde blokeret for at det kunne ske at gå skidt, ligesom ladet som om at det ikke var en mulighed - Og heldigvis gik det jo godt (Som kan læses her: http://nadjasjul.blogspot.com/2012/05/medicinen-virker.html)

Hun havde inviteret os på morgenmad inden vi skulle køre på sygehuset, og vi havde lavet og skrevet et fint kort til hende, som i bund og grund sagde "Vi, dine forfærdelige søde børn, vil gerne invitere dig på en hyggelig dag i vores selskab. Dagen er planlagt, så "hold kæft og hyg" (citatet er en intern joke). Smil fra dine børn". Jeg nåede lige at komme og aflevere kortet inden vi skulle køre, for selvfølgelig spassede min mave helt ud så jeg ikke nåede at komme og være med til morgenmaden. Det var ellers godt timet, at hun gav morgenmad på den dag som skulle være for hende! Ha!

Da vi så havde fået de gode nyheder på sygehuset fik hun bare at vide at hun skulle køre mod Bruuns Galleri i Århus, og ikke andet. Desværre var det trukket så meget ud på sygehuset at vores første plan var blevet umuliggjort, men heldigvis havde noget gjort at hun havde fået fri fra arbejde, og det gjorde det muligt for os at skubbe vores planer lidt. Så vi startede med at invitere hende med på Sunset og få frokost - Ja, det lyder lidt fesent til morsdag, men nu er der jo ingen af os der har de helt store millioner at forkæle hende med, og så er det rent faktisk også noget mad hun rigtig godt kan lide - og det blev rigtig hyggeligt faktisk.

Jeg ved at vi alle tre har en drøm om engang at kunne tage på et krydstogt sammen, bare os og lære hinanden at kende på et andet plan, væk fra hverdagen, specielt er det min mors helt store drøm og jeg ved at hun sparer sammen til at det engang skal blive til virkelighed. Jeg tror det handler om at hun er bange for hvad der skal ske når hun ikke er her længere, at min lillebror og jeg skal drive fra hinanden. Hun har haft os begge med på krydstogt og siger at hun på de ture lærte os at kende på en helt anden måde, som har gjort vores forhold endnu stærkere. Det er vist det samme hun vil opnå ved at tage os med på sådan en ferie engang. Mens vi sad der og spiste, under et kunstigt træ inde på sunset kunne jeg ikke lade være med at tænke at hun har ret, vi ville virkelig have det sjovt, skønt, og lære hinanden at kende på en helt anden måde hvis vi tog på sådan en tur, for bare den tid vi sad der sammen gav os nogle ting, lærte i hvert fald mig noget om vores rollefordelinger og lidt mere om hvem vi er.

Bagefter havde vi lige et par timer der skulle slås ihjel inden næste ting på skemaet, så vi gik rundt og kiggede lidt i butikker og snakkede. Jeg havde meget, meget ondt igår, det var en dum dag i forhold til vejret, så det satte selvfølgelig lidt en dæmper på aktiviteterne og det var lidt synd - Men det åbnede i stedet op for at vi kunne sætte os og nyde noget kaffe og bruge endnu mere tid på at snakke sammen, og det var til gengæld rigtig dejligt. Så nu kan jeg prale med at jeg har drukket et eller andet smart is-kaffe helt uden at min mave slog mig ihjel over det! Og mor fik lov at besøge hendes yndlingschokolade butik, Summerbird, og så var hun også glad!

Da tiden var gået, og det gjorde den lige pludselig hurtigt kunne vi endelig tage hende med hen til biografen og fortælle hende at hun skulle ind og se "En kongelig affære". Den film har hun snakket om et hav af gange, men hun er så dårlig til at tage initiativ til at gå i biografen og det bliver aldrig til noget. VI siger det mange gange "Jamen så lad os tage afsted" men det bliver ikke til noget - Nu skulle det være! Daniel var lidt bange for om hun ville kunne holde sig vågen, for hun påstår altid at hun sover bedst i biografen, men det havde hun absolut ingen problemer med. Det var nu også en fantastisk god film. Den kan godt anbefales.

Da vi var færdige i biografen, hvor ingen af os kunne spise alverden af alle de tonsvis af popcorn jeg kom til at bestille kørte vi hjemad, efter en skøn dag. Men ingen af os havde egentlig rigtig lyst tila t slutte dagen, så selv om vi absolut ikke var sultne endte vi med at bestille pizza på et eller andet lille pizzaria og sidde der og hygge om det også. Det var nu også en fantastisk skøn dag, bedre end jeg egentlig til en stat havde forestillet mig, når man lige ser bort fra mit ynkeri og smerterne, ja så var alt perfekt. Jeg er sikker på at min mor har ret, det vil gøre os godt at komme på sådan en ferie sammen, men jeg kan også forsikre hende om at min bror og jeg nok skal holde sammen, selv når hun ikke er her til at være "limen" mere. Vi har altid haft et godt forhold til hinanden, og det tvivler jeg virkelig på at noget kan ødelægge.

0 kommentarer: