Sider

torsdag den 22. december 2011

22. december - Juletræerne flytter ind

Sebastian sidder lige nu og prøver at tegne med pasteller med en af mine veninder, hun er en helt fantastisk dygtig tegner og er lige nu ved at lægge sidste hånd på nogle julegaver. Vi har inviteret dem her ud, fordi hun er mor til vores kommende gud-barn og fordi vi elsker at være sammen med dem. Lige nu ligger vores halvsløje "lånebaby" så og sover, René læser godnathistorie for Sakarias og Sebastian er ved at lære at tegne - Og indtil videre har han en fantastisk tålmodighed, noget som han ellers ikke er ejer af, men når det er "fremmede" der prøver at lære ham noget så kan han åbenbart godt finde det frem.. Den dreng ligner altså hans mor for meget!! Men det efterlader så for første gang i flere dage, mig alene med med tid til at skrive lidt på den yderst forsømte juleblog.

I dag har været endnu en træls dag, efter min tur på sygehuset. Jeg går bare og venter på at det hele eskalerer og til sidst ender med et smertehelvede, det er rigtig øv at gå og vente på, men jeg ved at det bliver bedre ret hurtigt efter at det har toppet, så jeg håber inderligt at det snart sker så det ikke er juleaften der skal ødelægges af det! Trods at dagen har været træls så har jeg faktisk fået lavet nogle ret gode ting med ungerne, altså haft noget kvalitetstid!

Sakarias har været hjemme, han er stadig syg med noget feber og er enormt pyldret, så han og jeg har hygget os mens René hentede min lillebror fra hans sidste dag på anlægsgartner grundforløb og Sebastian havde sin sidste dag i skole inden juleferien. Sakke og jeg startede så med at se halvdelen af en pokkers masse tegne film, minisekterne, Iceage 3 og Sammys store eventyr. Da han ikke syntes det var videre sjovt at blive ved med at sidde i sofaen sammen med en slatten mor fandt jeg lidt energi frem fra depoterne og fandt noget grønt akrylmaling frem, nogle tørrede grankogler og mine skønne pensler, som jeg egentlig helst ikke ønsker at dele med ungerne.

- Og så lavede vi juletræer af grankogler. Det vil så sige at grankoglerne fik lidt maling, Sakarias fik meget maling og spisebordet var spurt ind i maling, ligesom mit hår åbenbart også er det. Men jeg tror det kendetegner at vi har gjort noget godt og hyggeligt, at det også har været grisset og smattet og at vi har grinet! For grinet blev der i hvert fald, ikke mindst når vi begge var smurt ind i maling. Det var egentlig meningen at koglerne også skulle have perler og pynt på i dag, men det var kun et af træerne som nåede så langt, for så mistede Sakarias også interessen for det og jeg valgte at tøffe tilbage til stilstand og gå en lille smule i middagshi hvor jeg så ikke lavede alverden, ud over at se nogle gigantiske fisk i discovery!

Sebastian havde jeg kommet til at love at jeg ville spille minecraft med, det er flere måneder siden at vi sidst har gjort det så der er kommet tonsvis af opdateringer siden da og jeg har ikke rigtig gidet at se hvad han har forsøgt at vise mig, så nu skulle det altså være - med multiplayer og det hele. Det var ellers ikke lige det jeg havde allermest lyst til på daværende tidspunkt, men jeg fik mig indrettet ved sofabordet, med Sakarias ved min side som åbenbart også lige pludselig skulle spille på hans fars computer, ikke at han forstå hvad han laver, men han forstå at nu spiller vi alle i  fællesskab og det vil han gerne være en del af. Jeg ved ikke rigtig hvad der er at fortælle om minecraft, det er et spil som foregår i firkanter, hakke sten, samle sten, bygge af sten, finde kul, fælde træer, laver fakler - og tusindvis af mange flere ting, men det er faktisk meget hyggeligt, jeg spiller ellers ikke rigtig computer, men det her syntes jeg er hyggeligt fordi det handler om noget så simpelt som at samle ting og bygge op. Det er lige sådan noget min hjerne kan klare, og så bestemmer man også selv om man vil have monstre med i spillet - Det vil jeg som regel ikke, de ødelægger altid mit hus!

I dag ville Sebastian godt nok ikke spille i mange, mange timer som han plejer, jeg tror han blev træt af at han ikke kunne snyde i spillet, det kan han nemlig ikke når vi spiller multiplayer, og han er ikke så god til at vente med at finde de ting som man mangler. Men hyggeligt var det, og det er nok ikke sidste gang vi gør det inden jul, det er en nem beskæftigelse for os alle, det er hyggeligt og så lærer han endda at skrive lidt på computeren fordi vi er nødt til at skrive sammen da vi sidder i hver sit rum.

Vores eget juletræ er også kommet ind nu, til tørring - Det er hermed kåret som årets grimmeste juletræ. Sebastian er sur og tvær, René var sur og tvær da træet skulle sætes i foden, for den knækkede nemlig da det vejer dobbelt så meget i den ene siden som i den anden og Jeg er sur fordi det er FOR asymetrisk. Men det går også, for når der kommer pynt på og gaver under det, så er der ingen der ligger ret meget mærke til at det er så skævt. Så imorgen når det er ordenlig tørt, så skal det pyntes - Det skal vi nok få et par timer til at gå med, om ikke andet så når det skal gøres anden og tredje gang fordi hunden har rykket pynten af igen.

Nu vil jeg dog kigge på mit skøne og yderst koncentrerede barn og nyde resten af aftenen, med en helvedes masse smerter!! AV!


Ahh troede vi, for netop som jeg skulle til at poste dette eskalerede Sakkes hosteri til et punkt hvor vi alle fløj op - Selvfølgelig var jeg den som rendte hurtigst og vandt retten til at sidde inde hos ham! Det har jeg det nu bedste med, at det er mig - Men det gik altså ikke værre eller bedre end at det kørte helt af sporet, vagtlægen måtte tilkaldes og nu sidder René med Sakarias udenfor hvor de prøver at komme af med en omgang falsk strubehoste. Vagtlægen er på vej og jeg prøver at lade være med at være alt for nervøs, jeg har ike selv helbred til at være den der sidder ude og jeg magter ikke at sidde inde og være passiv.. Så nu går jeg i gang med at vaske køkkenet ned!!

Glædelig 22. december

0 kommentarer: