Sider

fredag den 13. januar 2012

En konservesdåse er da en god gave?!

Jeg stod og kiggede i køleskabet en aften, egentlig var det marcipanbrød eller andet slik jeg ledte efter, men mine øjne fangede en konservesdåse med ananas i - Og så var det at jeg kom i tanke om en ting jeg engang for evigheder så på en blog, som lige nøjagtig nu passede med at jeg gerne vil minde en veninde om at hun er intet mindre end guld værd!

Jeg har nemlig denne ualmindelig skønne veninde, som jeg rent faktisk ikke har set i over 5 år, men som jeg snakker med flere gange om måneden. Hun er en af de eneste som har holdt mig ud igennem kræft, at miste Elias og alle de andre etaper i mit liv jeg har været igennem. I starten med kræften snakkede jeg meget, da vi mistede Elias stoppede jeg helt med at kommunikere med andre og jeg har stadig problemer med at huske at svare på sms'er og give beskeder. Men hun har klaret det hele, accepterer mig altid, er super hurtigt til at svare mine beskeder, komme med gode råd eller bare anerkende de følelser jeg har. Nu skal hun så have at vide at hun er guld værd for mig.

Så her kommer en DIY - Do It Yourself om hvordan man laver en kedelig konservesdåse om til en rigtig god gave!


Start med at tage etiketten af dåsen, det gør ikke noget at der sidder lidt lim tilbage, bare det ikke buler alt for meget ud. Åben derefter dåsen i bunden med en dåseåbner - Du skal nemlig bruge toppen til en vigtig del af gaven! Tag indholdet ud og lav dig noget godt aftensmad af den! Vask dåsen grundigt så alle madrester er væk og pas godt på fingrene når du tørre dåsen, kanterne er skarpe!


Nu skal du lave din dåses nye bund. Find et stykke karton i en neutral farve, eller endnu bedre i den farve du ønsker at dekorere dåsen med senere. Tegn dåsens bund over på kartonen.


Brug en bonefolder, eller andet til at trykke cirklen med, klip kartonen ca 2 cm fra den tegnede cirkel og klip slidser i kartonen ind til cirkel. På billedet ses to ad mine sidser, sådan skal cirklen laves hele vejen rundt.


Fold alle cirklens spidser op og gør dåsen klar med dobbeltklæbende tape rundt i kanten i bunden, hvor de snart skal sætte din nye karton bund fast.


Nu kommer det sjove. Dåsen skal fyldes med goddter til modtageren. Det kan være lige hvad hjertet begærer , men mon ikke de fleste mennesker er til sukkerfyldte ting. Derfor har jeg i hvert fald satset på at give min kære veninde en omgang sukker - og selvfølgelig skal hun have guldkarameller, hun er nemlig guld værd! Så her i gemmer sig en køleskabsmagnet med et sødt citat, et marcipanbrød (man skal jo give noget man selv gerne vil have) og en hel pose guldkarameller!


Herefter sættes karton-bunden på, hver af cirklens spidser trykkes godt fast mod den dobbeltklæbende tape og med en negl trykkes de ind mod kanten af bunden, sådan at papiret følger dåsens form så meget som muligt, inden der nu skal sættes papir rundt om dåsen.

Jeg har valgt et dobbeltsidet ark scrapbooking karton, da jeg på den måde kan bruge resterne til et lille kort og til at dekorere med. Sørg for at klippe kartonen så den passer bedst muligt. Da det kan være svært at få det til at passe perfekt mod top og bund har jeg valgt at lave en stjerne-bord til at dække eventuelle mangler der. Det er dekorativt og praktisk på samme tid.


Ja så er dåsen altså klar til at blive pyntet. jeg har på forhånd udvalgt de ting jeg ønsker at bruge. Jeg bliver nemlig meget forvirret når jeg sidder med hele mit udvalg foran mig og skal arbejde ud fra det. Derfor har jeg brugt lidt tid på at udvælge ting jeg tror vil passe godt sammen med papiret og det billede jeg har dannet mig inde i hovedet, som det færdige resultat så gerne skulle ligne. Så bare i gang - Og husk at have modtageren i tankerne. Hvis det f.eks. er til et barn behøver man ikke sætte alt for mange små ting, ting der kan ødelægges og ting der kan rykkes af på, men blot at lave nogle simple motiver som et barn vil elske. Se f.eks. dåsen Sakarias og jeg har lavet her.


Så er dåsen klar, med indhold, pynt og lige klar til at modtageren kan rygge den op!


Jeg vælger at lave et lille kort til min veninde også, hun skal lige mindes om hor dejligt et menneske hun er og det er der slet ikke plads til at skrive på dåsen. Så af resterne laver jeg et lille kort.
Jeg håber guiden kan læses og at der er flere end jeg der får overrasket nogle gode venner eller en anden special person i deres liv. Jeg kan med sikkerhed sige, at lige meget hvordan resultatet bliver så vil modtageren blive oven ud lykkelig for at få en gave lavet med kærlighed! Smid endelig en kommentar med link til dit bud på en konservesdåse-gave!

Og her er de endelige resultater:
P.S.: Modtageren blev glad, så det kan kun anbefales at prøve det af!!

3 kommentarer:

calmlund sagde ...

Wauu Nadia.
Genial og SÅ flot. Må vi høre hvad din veninde sagde?
Kommer du til convention? Har set dig der et par gange.

Jeg har pyntet toffifee æsker - se her: http://calmlund.blogspot.com/

Hanne sagde ...

Super god ide...måske jeg lige nupper den.

Inadesign sagde ...

Det er da også en fantastisk god idé :)Er hermed lagret.