Sider

søndag den 22. januar 2012

Hjemmelavet glimmermist

Efter mit indlæg igår, hvor jeg viste hvad en pms-ramt rådhåret hvinde kan udrette med en masse maling og et mindre hysterisk anfald er der flere der har spurgt hvordan jeg har fået perlemorseffekten på min scrap side.

Skal jeg være helt ærlig var det mest af alt et uheld at det kom til at se så fint ud, men som jeg husker fra historietimerne er nogle af de mest banebrydende ting blevet opfundet ved uheld op gennem tiden - Så her kommer en lille guide til hjemmelavet glimmermist, lavet på akrylmaling.

Først er jeg nok nødt til at vise min gamle slidte fakta-pose med malergrej, det sker nogle gange at det lige kommer over mig at jeg skal male og så er det meget rart at have tingene (sådan nogen lunde iorden) - med de mest basale farver og lidt kendskab til hvordan man blander farver kommer man langt. Gul og blå giver grøn, det husker vi vist alle!


Søstrene Grene fører en rigtig god serie af akryl maling, god fordi den er billig, ikke tørrer ud i tuberne og tørrer rigtig hurtig når den først kommer ud af tuberne - perfekt til mit temperament. I den serie findes også flere "metallic"-farver, som f.eks guld, sølv og bronche.Det jeg har gjort er at tage en klat sølvmaling, på størrelse med en tommelfingernegl og fortyndet kraftigt op i vand, ca en halv-en hel cm vand i bunden af en lille skål. Når det er fordelt fuldstændig har jeg nu en gennemsigtig mist, med et strejf af sølv. Det giver en fin perlemors-agtig effekt når det pensles/sprøjtes ud over papiret.Jeg ønskede at lave en lyserød glimmereffekt, derfor blandede jeg først den lyserøde nuance jeg gerne ville opnår, da det var gjort tog jeg igen en lillefingernegls-størrelse klat og blandede ind min hjemmelavede glimmermist indtil det var opløst. Det bliver også meget gennemsigtigt, så man kan med fordel forsøge sig frem med lidt mere maling for at få den ønskede farve og konsistens. Det kan godt være svært at se perlemorseffekten når farven kommer i skålen, men den er der skam endnu!
Da det var gjort penslede jeg kanten af min side og resten af min nu lyserøde hjemmelavede glimmermist fyldte jeg i en lille forstøver flaske. Da jeg ikke have en af de mange smarte man kan købe til dette formål, tænkte jeg kreativt og fandt en næsten tom "Gobac" hånddesinfektion i min håndtaske, godt skyllet igennem fungerer den perfekt til formålet.
Jeg kan ikke sige noget om hvorvidt dette er syrefrit eller ej, så det er helt på eget ansvar at prøve det af. Har man tid og penge kan man købe færdige glimmermist i scrapbooking forretninger, men det bliver hurtigt en dyr affære hvis man skal have ret mange forskellige nuancer. hvor man med et par tuber maling til omkring en 10'er stykket kan lave mange flotte farver helt selv og efter behov!

Som det kan ses på billedet er der penselstrøg i kanten og glimmer stænk rundt på siden og giver et virkelig fint "touch".

2 kommentarer:

Inadesign sagde ...

Hvor er det smart og fint. Det vil jeg huske :) Tak for fin DIY.

Nadja sagde ...

Det var så lidt :)

Jeg håber du får noget fint ud af det - Sig endelig til, jeg elsker at se hvad andre laver :)