Sider

torsdag den 23. februar 2012

Så skal der byttes om på nat og dag!

I dag har været en okay dag, jeg er nemlig godt i gang med at få byttet om på nat og dag, hvad medicinen angår altså. Så hvor jeg den sidste uge har taget min nye behandling om morgenen, har jeg nu fået godkendt at jeg forsøger mig med at tage den om aftenen, i håb om at jeg kan sove mig fra nogle af de grimme bivirkninger her i startfasen.

Så, det er nu 1½ døgn siden at jeg sidst tog en dosis og dagen er gået okay, ikke så meget kvalme, jeg har været i stand til at åbne køleskabet uden at kaste op over lugtene, jeg har endda fået spist HELE 3 gange i dag, det er jo ren luksus!! Jeg må så nok også erkende at det var ved at være tiltrængt, jeg kan godt mærke at jeg har mistet en masse kræfter, nok mest af alt fordi det ikke har været muligt at indtage særlig meget væske heller. Da jeg tidligere i dag forsøgte mig med badevægten afslørede den også en "fint" vægttab på 4 kg - Og jeg er trods alt ikke dummere end at jeg udemærket er klar over at det er alt den væske som jeg ikke har formået at indtage de sidste 5-6 dage som har gjort udslaget.

Så ja, en dag uden behandling har bestemt været tiltrængt! Nu vakler jeg så lidt imellem om jeg skal tage behandlingen kl. 21 eller 22?! For at det skal fungere optimalt skal jeg i hvert fald have taget noget kvalmestillende op til en time før, det burde være nemt nok, for sådan har det kørt i fast rutine de sidste mange år - Faktisk har jeg næsten savnet hver aften, i de sidste 3 uger uden behandling. Men så er det lige det der med behandlingen som giver så ekstreme, ja slet ikke til at beskrive, voldsomme kramper og smerter i maven at der kun er et at gøre, lægge sig i fosterstillingen, pive og vente på at jeg bliver så udmattet at jeg falder i søvn. Det kan vare utrolig længe, det ved de fleste vidst som har haft maveinfluenza! Hovedpine, knoglesmerter og mavesmerter er nogle af de ting som er noget nær umuligt at sove fra før man er helt smadret, dog kan jeg da benytte mig at smertestillende. Noget jeg rent faktisk ikke har haft ret meget behov for i dag.

Nå men tilbage til det der 21 eller 22 spørgsmål. Fordelene ved at tage den kl 21 er at jeg så måske vi være i stand til at spise morgenmad, eller i det mindste frokost imorgen, men ulempen er at det så ikke er mere end 3 timer siden jeg spiste aftensmad, og at maden jeg så har i maven (jeg ved ikke hvor længe sådan noget reelt ligger der nede) risikerer at komme retur og give endnu værre smerter. Fordelen ved at tage den kl 22 er at jeg så (i det mindste tror) at maden nok er passeret videre i systemet og ikke vil give så store smerter, OG at det er sengetid så jeg bare kan tage noget smertestillende og gå direkte i seng. Ulempen er så at jeg ikke ved om jeg vil være i stand til at spise morgenmad og frokost imorgen.

Og lige imorgen er det ret vigtigt, nogen vil jo nok sige at det bare er at springe ud i forsøget, men imorgen tidlig skal jeg ud og have taget en blodprøve og det er ret vigtigt at jeg er i stand til at tage der ud, uden at sidde og skrige i bilen og have mad der bliver sendt retur og sådan. Og så er der lige den lille ting at min mor har inviteret på frokost, noget vi plejer at gøre ret tit og som jeg virkelig har savnet fordi det nu 10 dage siden vi sidst har været sammen. Og så smutter hun snart på ferie i meget, meget lang tid (syntes jeg - hun syntes garanteret ikke at det er længe nok) og jeg vil gerne nå at have lidt tid sammen med hende inden hun tager afsted. Noget der jo så kræver at vi kører videre ud i det danske shopping-land når blodprøven er taget.

Jeg har været MEGET i tvivl, for jeg lovede mig selv engang, kort efter jeg fik kræft, at jeg ville sige ja til alt der var mig muligt og bare leve livet mens jeg kan. Derfor er der flere ting som jeg har "på kalenderen" som jeg gerne bare vil sige "Selvfølgelig, jeg er klar" til, men det kan jeg bare ikke rigtig. Jeg har virkelig fundet ud af at det ikke er alt det er MIG der har kontrollen over, for lige meget hvad jeg har forsøgt mig med den sidste uge, så har jeg ikke kunnet tage magten fra den her møg-behandling!!
- For fanden, igår forsøgte jeg mig med at spise en rugbrød, det kostede mig 4½ time på sofaen i pine, klynken, udmattelse, sovende og vågnet op igen i et smertehelvede. Rugbrød er IKKE godt, nej agurk er meget bedre.. men 17 kalorier 3 gange i døgnet kan man vist ikke overleve på sådan ret længe af gangen. Dog har jeg en del kilo at tage af igen, men det er ikke den her måde jeg gerne vil tabe mig på!!

Dog kan jeg prale af at jeg har været ude i dag, jeg trodsede min egen forfængelighed og gemte mig i min store jakke og under min store hue, smuttede ud på en lille tur rundt om åen. Noget som har været fysisk muligt i denne uge indtil i dag, jeg er godt klar over at det kun er på grund af den der behandling jeg nu først skal tage i aften - men det er jo også bare med at nyde hvert minut det går godt! Og det gjorde jeg, nød det altså, også selv om at vinden var ved at blæse mig omkuld og at jeg var så udmattet da jeg kom tilbage til huset at jeg svimlede rundt og syntes jeg så at døren åbnede sig af sig selv, dét er udmattelse (og temmelig creepy)! Men heldigvis på en god måde, som havde taget hele hovedpinen med sig ud i vinden, langt væk fra mig!

Bare en masse tuuuuuden her fra - Kryds fingre for at det hele bliver meget bedre når jeg får vendt om på behandlingen. Jeg savner virkelig at være fuldt funktionsdygtig og ikke bare være en passiv deltager i mit eget liv - Jeg har heller ikke flere bøger, nu når jeg snart har læst de sidste 40 sider af "Møgkællinger"! - Så please, send me back to life!

0 kommentarer: